New Life (120 таблетки) - Мултивитаминната бомба за бременни жени и кърмачки

New Life (120 таблетки) - Мултивитаминната бомба за бременни жени и кърмачки


Витамините и минералите, както и любовта, са от първостепенно значение за развитието на здраво дете. Единствената разлика между тях е, че любовта никога не е прекалено много!

Продуктът "Нов живот" е полезно съчетание от витамини и минерали с естествен произход и с висока биологична ефикасност, съобразени със специфичните нужди на бременните и кърмещите майки.


Една от най-съществените предпоставки в храненето на бременните жени и кърмачките е постоянното снабдяване с необходимите количества витамини и минерали. Оптималните количества витамини са нужни за здравето на майката и развитието в правилна насока на бебето. Това важи особено за витамините от група В, където фолиевата киселина играе важна роля и която е важна за развитието на плацентата и оплодените яйцеклетки. Фолиевата киселина предпазва от възникването на някои наследствени отклонения в развитието на плода, необходима е за синтеза на нуклеиновите киселини (RNK и DNK) и стимулира образуването на мляко.

New Life съдържа оптимална доза от 400 μg фолиева киселина в една таблетка. Съдържа също инозитол, за който е установено, че решава проблемите на много хора с абсорбцията на фолиева киселина. New Life съдържа и 10 μg витамин D3, който спомага за изграждането на костите и за заякването на имунната система на майката и детето.

Допълнителното предимство на формулата New life е, че съдържа естествен бета каротин, който позволява на организма да синтезира витамин А в организма според нуждите му. Препоръчителните дневни дози калций за бременни жени и кърмачки са 1200 mg дневно. Повечето калций бременните и кърмещи жени трябва да приемат чрез храната, но е съществено да се внасят и допълнителни количества с цел натрупване на запаси, които ще бъдат необходими в последния триместър на бременността и най- вече в периода на кърмене. Най-голямата потребност от калций по време на бременност се случва в последния триместър на бременността, когато калцият се депозира широко в плодовия скелет. New life съдържа до 325 mg калций в една таблетка. Нуждите на бременните жени от желязо са по-високи, отколкото при другите жени в репродуктивна възраст и възлизат на 30 mg желязо на ден.

Проучванията показват, че железният дефицит, който се проявява през периода на кърмене под една година, е невъзможно да бъде напълно елиминиран чрез по-късно заместване на желязото. През последните години стана ясно, че дефицитът на йод в майката е причина за забавения растеж, особено на мозъка на детето, така че йодът също е включен в състава на формулата New life.

При планиране на бременността е полезно да се подготви тялото чрез допълване на основното хранене с хранителни добавки, най-малко няколко месеца преди зачеването, тъй като те могат да възпрепятстват възникването на различни заболявания по време на бременността.

0 коментара:

Публикуване на коментар