Какво предизвиква мускулните крампи

Мускулните спазми /крампи/ могат да се появят във всяка част от нашето тяло.

Те могат да преминат сами, но това не се случва винаги.

Защо е така?Резултат с изображение за магнезий

Спазмите на мускулите са болезнени и се предизвикват от контракции на мускулите. Обикновено това се случва преди и след високо физическо натоварване от всякакъв характер.

Поводът за появата им зависи от различни фактори.

При високо физическо натоварване, човешкото тяло започва да отделя повече пот и от там се нарушава електролитния баланс в организма. Когато се консумират прекалено течности по времето на физическо натоварване, тази консумация може да доведе до същия ефект. И в двата случая мускулите могат да реагират с появата на така наречените спазми.

Същото може да се случи и без физическо натоварване, например, ако стоите продължително в много горещо помещение.

Ниското ниво на калций води до намаляване на екстрацелуларната течност около нервите и мускулите от което нервните окончания стават раздразнителни и всичко това води до мускулни спазми.

Когато липсва магнезий в организма също се появяват мускулни крампи.

Магнезият е един от най- важните и основните елементи, които играят съществена роля за нашето добро здраве. Неговата липса създава сериозни здравословни проблеми- не само крампи, но и много други, като фибромиалгия, мигрена, астма, някои видове алергии и т.н.


Магнезиевият дефицит може да причини важни патологични изменения в организма, като липса на йод и други витамини и минерали или пък може да доведе до липса на синтез или използване на протеините в него. Освен това магнезият възпира процесите на стареене в тялото.


Дневната препоръчителна доза магнезий е около 1000 мг на ден.

Магнезият  хранителна добавка, а в някои случаи под формата на гел.

0 коментара:

Публикуване на коментар