Имуностимулантите

Имуностимулантите - Алтернативна преграда за вашето тяло срещу болестни състояния


Прилагат се и в процеса на лечение на вирусните инфекции, като по този начин подпомагат борбата на организма срещу причинителя им. Освен това те притежават свойствата да намаляват продължителността на заболяването, както и да ограничават възможностите от развитието на по- сериозни усложнения.

Имунната ни система е стражът, който предпазва организма ни от набезите на бактерии, вируси, токсини и други опасни патогенни микроорганизми. По принцип ние я възприемаме за нещо като даденост до тогава, когато се разболеем. За това е много важно да се приемат под различна форма имуностимуланти с цел осигуряване на силен имунитет, а още повече, когато правим пропуски в храненето от здравословна гледна точка и то при наличието на изключителен стрес и обездвижване, които ни налага съвременният живот.

Имуностимулантите подсигуряват върховна форма на имунитета в организма. Приемайки ги, ние осигуряваме на организма благоприятни условия за да може да отблъсква и унищожава инфекциите, вирусите и бактериите. Вариантите за набавяне на необходимите добавки за имунната система са много, като по този начин й се дава възможност да използва целия си потенциал.

Приемът на имуностимуланти задължително трябва да бъде предхождан от консултация със специалист, защото при предозиране е възможно да се получи свръхактивност на имунитета, който се изразява най- често в алергични състояния.

Най-добри от имуностимулантите са природните такива. Те дават на организма нужната подкрепа, за да може имунитетът да е готова за битка. Микроорганизизмите, които причиняват грипа, туберкулозата и т.н., са навсякъде около нас, по всяко време.

Най- голямото преимущество на природните имуностимуланти е това, че по естествен път постигат унищожаването на заплахитеа, без да се налага прием на лекарства.

Много важно е организмът ни да успее да се справи сам с инфекциите, без прием на антибиотик. По този начин имунитетът ни ще стане много по-устойчив срещу бъдещи атаки.

Едни от най- популярните природни имуностимулатори са:

  • Черен бъз - имуностимулатор, антиоксидант, който понижава холестерола, влияе благоприятно на външния вид и на дейността на сърцето.
  • Ехинацея - увеличава броя на имунните Т-клетки, като така се помага на лимфоцитите спират развитието на вредни микроорганизми. Приемът му под формата на екстракт в комбинация от цвят и корен е най- добрия вариант за постигане на здравословен ефект.
  • Прополис - мощен имуностимулатор, с мощни антибактериални свойства.
  • Витамин С - едно от най-известните средства за стимулиране на имунитета в посока повишаване на свойствата му. Витамин C е с доказани свойства и на всичкото отгоре цената му е много достъпна.
  • Цинк - един от най-важните минерали, съдържащ около 200 ензима. Освен имуностимулатор, той е от изключително значение за организма ни в частта му да може да функционира правилно и да е здрав, даже и с блестящ външен вид.
  • В някои случаи, когато се приемат в комбинация имуностимулантите са значително по- ефективни.

0 коментара:

Публикуване на коментар