Шанс за борба с автоимунните заболявания- Част 3

Д-р Бихари прави редица изследвания на пациенти с различни автоимунни заболявания, включително използва и този на принципа на плацебо ефекта. На база на всичките тези изследвания той установява, че вариацията на доза от 3 мг до 4,5 мг, приемана веднъж дневно е в състояние значително да подобри симптомите на редица автоимунни, онкологични и други заболявания при болните. Установил е значително подобряване на състоянията при болни от ракови заболявания, а при автоимунните възможност за налагане на сериозен контрол върху развитието им.



Състояние на ректум при болест на          Състояние на същия ректум след прием 
Крон преди приема на LDN                         на LDN в доза 4,5 мг

Както казахме в предишните части по темата, Налтрексонът не е лекарство в буквалния смисъл на думата, а е вещество, което участва в състава на лекарствените продукти.
В чист вид и като единствена съставка, което е много важно, може да се намери на лекарствения пазар в България под  формата на лекарството Adepend. В чужбина съществува като същата съставка в лекарството Revia.
В САЩ се произвежда във вид на лекарствена форма, утвърдена от FDA. Но за нашата страна единствената алтернатива към този момент е Адепендът, третиран в домашни условия.
Две думи за лекарството Адепенд: Адепенд /Adepend/ е лекарство със съдържание само на Налтрексон в чиста форма, като всяка таблетка е от 50 мг. Нормалният прием на това лекарство е предназначен за лечението на алкохолици и наркомани.

Същият препарат, приложен в много малки дози (LDN) има коренно различно действие - мощно засилва имунитета.

Подготовка на дозата за прием

За да бъде пригодено за прием от страдащите от автоимунни заболявания, онкоболни и други, е необходимо да се приготви в домашни условия.

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

От аптека се купува препаратът Adepend. Това е търговското наименование на Naltrexone hidrochloride.
Отмерват се 50мл вода - от чешмата, минерална, топла, студена - без значение.
Една таблетка се смачква между два листа хартия и се изсипва във водата. Разтворът се разбърква и се прелива в шише (бурканче) с широко гърло, което се затваря плътно.
Въпреки, че налтрексонът се разтваря напълно, разтворът остава мътен заради неразтворимите пълнители в таблетката - магнезиев стеарат, титанов двуокис, желатин и др.
Така приготвеният разтвор се затваря плътно и се държи в хладилника. Преди всяка употреба се разклаща.

Не разтваряйте повече от една таблетка за да е пресен разтворът.

Как се приема:

С помощта на спринцовка (най-добре 5 мл) се отмерва необходимото количество от разтвора. Тъй като 50 мл ратвор съдържат 50мг налтрексон, то в 1 мл се съдържа 1 мг. Измереното количество се смесва с малко вода и се пие. Вкусът е слабо горчив, като тоник.

ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА:

Препаратът LDN се приема еднократно, вечер след 22 часа по зимното часово време и след 23 часа по лятното. Целта е да се достигне максимална концентрация в малките часове на денонощието, когато се синтезират ендорфините.
Препаратът е напълно безопасен за прилагане при бременни, кърмачки, бебета, деца и възрастни. Въпреки това, при първите три групи да се прилага при крайна необходимост, когато останалите препарати са много вредни , а приложението им е неизбежно.
Лечебната доза варира от 2 до 4.5 мг. Да не се надхвърля никога максималната доза от 4.5 мг! Дозата не е вредна или отровна, но очаваният ефект изчезва.
Дозата за деца и домашни любимци е 0.1 мг/кг, но не повече от 4.5 мг. Препаратът е тестван и ефективен при бозайници.

ОСОБЕНОСТИ В ПРИЛОЖЕНИЕТО И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ПРЕПАРАТИ:

Препоръчва се лечението да започне с по-малки дози - около 2 мг и постепенно да се стремите към горната граница. Това става за 2-3 седмици. За жени с тегло около 50 кг една максимална доза от 3.5 мг дава добър резултат.
При пациенти с множествена склероза горният подход е задължителен! Да се потърси дозата при която пациентът се чувства най-добре.
При пациенти с тироидни проблеми (най-вече хипотириодизъм) да се намали предварително дозата на L-тироксин. Възможно е секрецията на жлезата да се увеличи рязко и това, заедно с външният L-тироксин да предизвика тахикардия. След установяването на дозата на LDN се напасва и дозата на L-тироксин.
LDN не бива да се съчетава с тежки имуносупресанти, интерферон, Енбрел и цитостатици, защото работят в противоположни посоки. Или едното, или другото. Препоръчвам първо да се пробва LDN, поради доказаната му безвредност.
След започване на лечението с LDN постепенно да се намалят кортикостероидите (който приема такива). Темпото се определя от пациента и усещането му за болка.

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ:

Препаратът се понася изключително добре от пациентите. През първите 1-2 вечери се очакват смущения в съня, които бързо преминават. Възможно е появата на известна сънливост, което преминава за една-две седмици.
Понякога се усеща напрежение в главата, както при високо кръвно налягане. След измерването му, обаче, се оказва, че е в нормата. След няколко такива случаи пациентът се успокоява и това не му прави повече впечатление.

Въпреки изключителната безвредност на препарата, доказана от прилагането му на пациенти в продължение на 20 и повече години, приемането му става на Ваша собствена отговорност.

И  накрая за моя голяма радост виждам в българското Интернет пространство известно раздвижване относно информацията за тази алтернатива за лечение. Преди 4- 5  години беше немислимо да намериш такава на български език, макар че в чуждите сайтове гъмжеше от такава.
Искам да ви посоча официалният сайт на това лечение и няколко други чуждестранни такива в които може да намерите много повече информация, както научна, така от опита на страдащи от тези заболявания:

http://www.lowdosenaltrexone.org/
http://www.ldners.org/
http://ldn.proboards.com/index.cgi?board=forum
http://www.freewebs.com/crystalangel6267/index.htm
http://jeffreydach.com/2009/04/13/low-dose-naltrexone-ldn-2-jeffrey-dach-md.aspx
http://www.honestmedicine.com/2009/02/pharmaceutical-news-by-pre … ake-the-news.html
http://painsandiego.com/2009/05/26/low-dose-naltrexone-ldn/
http://www.fiikus.net/?ldn

0 коментара:

Публикуване на коментар